ARDAHAN / MERKEZ - Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilgisayar dünyasının gelişimi ve hayatımızın her alanına girmesi Bilişim Teknolojileri alanını ortaya çıkartmıştır. Ancak bugün için Bilişim Teknolojileri (BT) yalnızca bilgisayar sistemlerinin kurulması ve yazılımların yapılandırılması ile sınırlı bir alan değildir. BT, güncel bir bakışla; bilgisayar donanımı, yazılımı, bilgisayar ağları, iletişim teknolojileri, bu alanda yetişmiş insan gücü, prosedürler, internet, intranet ve iletişim araçları gibi çok sayıda bileşene sahiptir.

Ülkemizde BT sektöründeki en büyük sıkıntıların başında yetişmiş, temel yeterliliklere sahip personel sayısının az olması gelmektedir.

Ardahan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı olarak amacımız insani ve mesleki yeterlilikleri öne çıkan, BT alanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.

BT alanında eğitim  verdiğimiz dallar;

Teknik Servis

Okulumuz BT alanında şu anda 60 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin sınıf bazında dağılımı şu şekildedir;

Sınıflar

Alan Dal

Anadolu Meslek Programı

10. Sınıf

Ortak

12

11. Sınıf

Teknik Servisçilik

12

12. Sınıf

Teknik Servisçilik

18

BT alanını seçecek öğrencilerin öncelikle soyut düşünebilme kabiliyetlerinin üst düzeyde olması, okumaktan, araştırmaktan bıkmayan kişiler olması gerekmektedir. Aynı zamanda çeşitli dallarda bulunması gereken özellikler şunlardır;

BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSCİSİ

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikli kişidir.

Bilgisayar teknik servisi olmak isteyenlerin;

•              El ve güç aletlerini güvenli kullanma yeteneğine sahip,
  •              Yabancı dil bilen
  •              Ekip içinde çalışabilen,
  •              Sistemli düşünebilen,
  •              Matematikle ilgili konularda başarılı,
  •              Kendini yenileyebilen
  •              Araştırmacı,
  •              Hassas çalışma tekniklerini kullanabilen,
  •              Sabırlı ve dikkatli,
  •              Bilgisayar ile anlaşabilme ve kontrol edilebilme özelliklerine sahip devreleri araştırabilme ve geliştirebilme yeteneğine sahip kimseler olmaları gerekir.
Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 03.07.2020 13:37 - Görüntülenme: 2412